Донка Михайлова

Донка Михайлова

На 24 януари Общински съвет в Троян прие рамката на бюджета за 2013 г.

 

Това са 18 313 000 лв. – най-високата от 2009 г. насам бюджетна рамка.

 

Цитат от “Донка Михайлова: „Ако нямаш пари под възглавницата, няма как да се справиш.

 

Председателят на Икономическата комисия  Йордан Данков от ГЕРБ заяви, че бюджетният остатък се формира от няколко фактора, като неизпълнението на дейности е само един от тях и в случая – най-несъщественият. Дилян Енкин от БСП също защити наличието на бюджетен остатък, който е изключително необходим при големи разплащания, каквито ни предстоят през 2013 г., както и при „брутален натиск” от страна на държавата, за каквито случаи вече е имало и общини без финансов резерв се оказали пред фалит.

 

Донка Михайлова заяви още, че не е превърженик на големите бюджетни излишъци, но в конкретния случай големият ни излишък е плюс, а не минус с оглед предстоящите сериозни плащания – съфинансиране по проекта за Водния цикъл (1,5 млн. лв.), по проекта за модернизация на МБАЛ – Троян (1,2 млн. лв.), при евентуалното спечелване на норвежката субсидия за Состра (220 хил. лв.). „Ако нямаш пари под възглавницата, няма как да се справиш”, образно поясни Донка.

 

Предложената бюджетна рамка от 18 млн. и 313 хил. лв. в приходната част и също толкова в разходната бе гласувана и приета с мнозинство.