Вчера на 18 февруари десетки хиляди протестираха в София пред парламента, където арестуваха двама. Единият от тях беше пуснат след намесата на протестиращите. Точната бройка не се знае, но са десетки хиляди. Осемдесет процента от протестиращите, бяха на възраст между 18 и 35 години.

Софиянци скандираха нелицеприятни обиди към премиера Бойко Борисов. Протестите бяха из цяла София, главно в центъра. Пред парламента имаше опити от няколко души скинари да направят провокация, като хвърляха камъни срещу жандармерията, след което бяха изблъскани от протестиращите и от жандармеристите и си тръгнаха.

След това жандармерията изблъска протестиращите към градинката на Народното събрание, при което пострадаха и бяха удряни журналисти. Преди да блокират отново кръстовището на Орлов мост, протестиращите тръгнаха между колите и срещнаха солидарност и подкрепа от шофьорите, които натискаха клаксоните ритмично със знака на победата (както на футболен мач) и показаха подкрепата си за тях. Очаквайте подробности!