Измамите няма да спрат

Измамите няма да спрат

Всички тарикати във времена на сегашните бръмчат на дребно. Единият начин е услуга срещу пари – било то обещание за привилегирована работа или нещо друго, обещания да приемат детето ви в детска градина/ясла и т.н. Дори и престъпниците вече нямат пари и това е факт. Криза, стагнация, недоимък и всякакви други термини могат да бъдат определени за времената, в които живеем. Но най-лошото е, че винаги е имало и ще продължава да има хора, които вярват на измамниците. Да си доверчив не е печеливш ход. Не бъдете добродушни, особено когато става въпрос за пари, защото в момента положението е такова, че е по-добре да нямаш доверие на никого, отколкото да те преметнат и да си назад. Апел към всички лековерни е да престанат да са наивни.

Класически случаи е писмото, което достигна до email-а на Троян Нюз. В него става въпрос за измамна фирма, на която дейността е  транспорт, с адрес гр. Троян, ул. Радецки. Фирмата предлага Внос на автомобили и части от САЩ на ниски цени, в която лицето Юлиян Георгиев Димитров е измамил човек от югозападна България за купуване на кола от САЩ.

Обещал е, ако бъде преведена сумата по банков път на стойност 1100 USD да бъде извършена услугата. Елементарно и за някои чудно как може да се случи, но все още има хора, които се хващат и постъпки като текущата виреят непрестанно.

На 03.01.2012г, в 13:34 часа парите се превеждат на сметката му и от тогава няма резултат. Нито пари, нито кола. Лицето Юлиян Георгиев Димитров се крие и не вдига телефона. Когато потърпевшият, превел пари по сметката му го търси, отговор няма.

Друг случаи със същото лице може да бъде прочетен в този форум: Внимание, измамник!