На 27 ноември 2012 г. в полицейско управление Априлци е получен сигнал, че неизвестно лице е откраднало покривна ламарина от стопанска постройка. След проведени оперативни действия е задържан извършителя на 31 години, мъж от гр. Априлци. Вещите, които е откраднал  са намерени и иззети. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, от наказателният кодекс.

На 29 ноември 2012 г. в гр. Троян неизвестен извършител е извършил две кражби от апартаменти на различни места. Проникнал е чрез счупване на патрона на входните врати. Откраднати се пари, злато и преносим компютър. Образувани са две досъдебни производс
тва за престъпления по чл. 195 ал.1 т.1 от наказателният кодекс. В тази връзка Районно управление на полицията – Троян напомня на гражданите да бъдат бдителни и да сигнализиран при засичане на непознати лица във входовете и около жилищните сгради. И при двете кражби съседи са засекли извършителите – две млади момчета носещи найлонови чанти. Постарайте се да запоните външният им вид, с какво са облечени, в каква посока се оттеглят и какъв автомобил използват. В такива случаи незабавно подавайте информация на телефон 0670 62218.