Минко Христов

Минко Христов

Решиха да се възползват от слабото място на директора на СОУ “Св. Климент Охридски” в Троян, Минко Христов.

Според жители на града причината, заради която са го принудили е злоупотребата му с алкохол, която е била засилена след края на депутатския му мандат. Минко Христов е бил хващан също да шофира в нетрезво състояние. Но кой ли не е?

Друга причина е негативното отношение от негови опоненти и претенденти за директорското място. Амбицията им да се домогнат до директорския пост е предпоставка за притеснение на колектива със създаване на напрежение и интриги.

Като цяло оставката му е проява на смелост! Негови колеги на този пост, дори със спряна заплата не биха се оттеглили от директорския пост.

Докато е бил учител още през комунизма,  негови ученици споделят, че е бил известен с влечението си към красиви ученички, на които е писал шестици по информатика, без да заслужават и тройка. Така се е оженил и за съпругата си.

Негова е била още тогава гениалната идея, училищния звънец за междучасията да звъни с музика. Професионализма и качествата, които притежава са причина да стане директор.

Мили са спомените, които пазят негови ученици, сега пораснали.

Не бива да се отрича и това, че той направи училището, на което беше директор дълги години съвременно и едно от най-желаните в гр. Троян. Няма нищо вечно…