Вчера, 01 декември 2012 (събота) около 16:30 ч. туристи, посетили природонаучния музей в с. Черни Осъм до Орешак, са направили снимки на НЛО. Според жители на селото и туристи е твърде възможно това да са извънземни или летящи обекти на военните. Малцина мислят, че в близост до Орешак има секретна военна база, която се намира под земята в дълбока гориста местност и там се провеждат експерименти и учения, в пълна тайна. Странно и плашещо е явлението за свидетелите, които разказват за случилото се. Летящият обект се е движел бързо и снимките са направени, когато вече се е отдалечавал. Географският район около Орешак стана известен през 2009 г., когато група радиолюбители от Троян видяха НЛО над село Патрешко до Троян/Орешак. Те са го наблюдавали повече от 4 часа над махалите Йовчевска и Кючушка, предаде тогава „Дарик” радио.

Снимките от вчера (01 декември 2012):

Разказа на радиолюбителите от Троян през 2009 г.:
Беше звезда с различни цветове – зелено, синьо, червено, оранжево, жълто“, разказа Марин Вутов. Освен радиолюбител той е и учител по информатика и математика в Художественото училище в Троян. Звездата пулсирала и от нея са се откъснали няколко светещи топки. Част от светещите обекти се насочили към връх Вежен. Снимките на предполагаемите НЛО са направени от Донко Митев. Той твърди, че радиолюбител от Летница, с когото установили връзка, също е видял явлението.

Хора с дългогодишен стаж сме, а един е работил към ВВС Каменец, но всички в почуда гледахме какво се случва пред очите ни“, разказват радиолюбителите.

Техните радиолюбителски кодове са: LZ2MTW – Марин, LZ2II – Донко, LZ@WRK – Веско. Освен тях, явлението е било наблюдавано от Михаил и Славка Георгиеви от Патрешко.

Още по темата: Идват ли извънземни в Троян