Илиян Тодоров

Илиян Тодоров

Депутатските места в България се заемат от хора, които са си навили на масрафа. Случаят с диригента е различен.

Мълвата в града, е че изпадналото му положение и нулевият прогрес на кариерата му са го отвели до това тщеславие. Повярвал на въпросните субекти, издигнали кандидатурата му, Илиян не спира да мечтае ден и нощ. Вярно е, че всичко в днешно време се прави заради пари и конкретният случай не се различава по нищо от това, но той няма мозък на мошеник, нито воля на престъпник. Неговите действия стигат единствено до кокошкарски изцепки, за които никой не го е грижа.

Изпадналият диригент от години гълта пари от общинския бюджет, който спонсорира духовият оркестър, незнайно защо. Това са смешни пари за някои, но те пристигат от джоба на данъкоплатците. Над сто хиляди лева е предвидената сума за дейността на основните културни институции, в които влиза и духовият оркестър, на който е диригент. А още по-несправедливо и некоректно е тези пари да се разпределят неравноправно между него и приближените му. Анонимни музиканти споделят, че като стимул за работата си в този оркестър не получават почти нищо, а учениците, които експлоатира – абсолютен вятър. Нахалството му стига дотам, че се бута дори в органа на местното самоуправление – Общински съвет на общината.

Кризата или други понятия са възбудили алчността му и той е повярвал, че би могъл да извърви курса, до площада на центъра в София.

Повърхностните изяви и целият житейски успех на диригентът няма да приключат с разочарование в неговото ново начинание. Той е човек, който се бори и отстоява позиции и терени.

Пристигна материал (анонимен), който опорочава дейността му мрачно, както и цялото му ръководство като диригент и ръководител на оркестъра, но ние няма да публикуваме тази информация, защото всеки има право на мечти и халюцинации.